martes, 25 de septiembre de 2012

PREVISIO PER AL CAP DE SETMANA

Estem a les portes de una situació meteorològicament parlant COMPLICADA, i al mateix temps també esperada, ja que fa molt de temps que no plou, i ja fa falta que ho faça.
De cara als pròxims dies venen dies de molta inestabilitat i posibilitat de pluges, tot podría escomençar a partir del dijous, més be de cara a últimes hores del dijous ja podriem tindrer algunes pluges, pero en eixe moment seríen pluges entre débils i moderades.
Sería ja sobre tot a partir del matí i sobre tot migdia quan les pluges podríen ser abundants, i durar fins la nit i matinada del diumenge.
Tenim dos models meteorològics principals dels que vaig a posar unes imatges.
1.- Les primeres son del model GFS (americà) (fins fà un parell d'anys molt fiable, pero que últimament està molt fallón):
Esta primera imatge es per al divendres a les 12 h. com podem vorer tendriem la màxima  pluja demunt nostre: 
 

Esta altra imatge es per a 3 h. després a les 15 h. encara ho tendriem tot demunt nostre. Ja seríen 6 h. de pluja intensa.
En esta imatge de les 21 h. del divendres lo que es veu es que el núcli fort de pluja ja ens hauría pasat, seguiría plovent pero més débilment.
En les seguents imatges de cara al disabte, encara seguiria plovent pero no de forma tan intensa, pero que al final tindriem un acumulat total de pluja molt important.
De totes formes estos models en els pròxims dos dies encara cambiaran algo, tot dependrà de on es posicione finalment la bossa d'aire fred o DANA (Gota Freda).


 2.-  Les seguents imatges son del model ECMWF (europeu) (per a mi i molts, més fiable)
Esta primera imatge prevista per al divendres a les 12 h. com podem vorer es molt diferent a la del model anterior, el gfs dona moltísima pluja i este en dona molta menys.

En esta altra imatge prevista per al divendres a les 18 h. encara no tenim el fort de la pluja ací, ens plouria pero de forma moderada.

I esta altra imatge per al disabte a les 06 h., ací pareix que ja s'acosta el fort de la pluja, pero que segons este model no seríen tant intenses, i el acumulat no sería tan important com diu el gfs.
Vorem al final com acaba la cosa.
Demà tornaré a posar les previsions que segur que hauràn cambiat, per a millor o pijor, no ho sabem.
Lo que si que pareix segur es que pluja en tindrem, tot dependrà de la posició final de la Bossa de aire Fred, que segons es situe ens pot pegar més o menys de ple, i per tant mes o menys pluja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario